Sunday 12 September 2010

Χάδι ερωτικό στο σώμα..

..και περισσότερο στη ψυχή, ο Έρωτας. 


Ονειρεύομαι πράγματα που δεν ξέρω για σένα.. Μπροστά στα μάτια μου τα μάτια σου με κοιτούν με πόθο, καθρεφτίζουν το Όμορφο. Ένα νυχτερινό αεράκι μου παίρνει τα μαλλιά, κι εσύ γελάς, γελάς δυνατά για όλα εκείνα τα γελοία που κάνουν τους ανθρώπους μίζερους. Και η αγκαλιά σου μου φέρνει λέξεις στο μυαλό που ψάχνουν ακριβής ορισμούς και νιώθω ότι πρέπει πια να σταματήσω να σκέφτομαι και να αναλύω τα λόγια..

Μου θυμίζω έφηβη που καταπιάστηκε με το να κατανοήσει τον κόσμο και το πεπρωμένο. Ακόμα δεν κατάλαβα πως ο κόσμος δεν κατανοείται. Μαθαίνεται, πίνεται, διαβάζεται, ταξιδεύεται, δρασκελιέται, ξεχνιέται, αγγίζεται, αντικαθιστάται, αγαπιέται, αλλά δεν κατανοείται.


Πεπρωμένο. Μ’αρέσει πολύ η αγγλική απόδοσή του: Ντέστινι. Μια τόσο αφηρημένη έννοια να κλείνεται μέσα σε μερικά γράμματα της αλφαβήτου και να σ’αφήνει μόνο με μια εντύπωση. Μα όσες περισσότερες φορές την πεις, τόσο καλύτερα θα την καταλάβεις. 

Μ’αρέσει επίσης το “Δοκίμασέ με”. Τράι μι. Για καθετί που το μισό του εαυτού μου διαμαρτύρεται πως δεν τα καταφέρνει το άλλο μισό φωνάζει “Δοκίμασέ με, δοκίμασε με. Τί περιμένεις; Δοκίμασέ με!”.  

“Θέμα τύχης είναι όλα, δηλαδή”.

Περίεργο πως ορίζεται η τύχη σε κάθε άνθρωπο. Πόσα διαφορετικά πράγματα μπορεί να σημαίνει. Όπως ακριβώς και η ευτυχία. Ευτυχία για κάτι μικρό, για κάτι μεγάλο, για μια επιβράβευση, εξαιτίας του έρωτα, της πληρότητας, της φιλίας, της αυτογνωσίας. Μιλώντας πάντα για το ίδιο υπέροχο συναίσθημα που χαρίζει φτερά στην ψυχή σου και σου δίνει τη δυνατότητα να ανέβεις πιο ψηλά από το συνηθισμένο. Μια ακατανίκητη ανάγκη να αγκαλιάσεις όλο τον κόσμο. Και για όλα να φταίει ένα "ευ-"..

Γυρνάς την κατάλληλη στιγμή, τον κοιτάς ενώ σε παρακολουθεί να απομακρύνεσαι και βλέπεις ένα χαμόγελο να σκάει στο πρόσωπό του. Έχει ωραίο χαμόγελο, θα σκεφτείς, δεν είχες ξαναδεί όμοιό του. Ίσως θα΄πρεπε να το είχες κάνει νωρίτερα. Και τριγυρνάς στους δρόμους στολισμένη με το δικό σου χαμόγελο πλέον. Αυτό είναι ευτυχία
Γιατί στην πραγματικότητα αν έχουμε αυτό δε χρειαζόμαστε και πολλά άλλα. 

Υπάρχουν λέξεις όπως αυτές που διακρίνονται για τον ευρύ ορισμό τους.. 

Θα ήθελα να αγγίξω την πληρότητα.. Να είμαι για πάντα ευτυχισμένη. Μα η ευτυχία γεννιέται μέσα μας, με τη δική μας βοήθεια. Αυτό που μπορώ είναι να σ’ερωτεύομαι, να μοιράζομαι μαζί σου το είναι μου. Λες να φτάνει αυτό;


No comments: