Thursday 30 September 2010

Και θα πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση!


[ Σας υποσχέθηκα ότι θα ξεκινήσω κάτι νέο. Μα δεν το παίρνω απόφαση. Το ξέρω σας έχω κουράσει. Σήμερα όμως σας το υπογράφω: ]



Mε κοιτάς και θυμάσαι όλους τους φόβους σου. Αυτούς που έζησες και τους άλλους που απλώς τους φαντάστηκες. 

Να μ’αγγίξεις δε μπορείς, αυτό είναι σίγουρο - είμαι πολύ απόμακρη, πολύ πιο έξω από τα μικρά σύνορα του δικού σου μικρού κόσμου

Αυτή είναι η φωνή μου και ίσα ίσα που την άκουσες. Μέσα από τη βραχνάδα του τσιγάρου, μέσα από τη ζαλάδα του αλκόολ και μέσα από το φίλτρο του φτιαξίματος, αυτές είναι οι σκέψεις μου. Όλες για εσένα. Όλα για εσένα τα έκανα. Για να δεις πως είμαι. Να υποψιαστείς ότι υπάρχει κάτι έξω από το μικρόκοσμο που λες ζωή σου και να το νιώσεις

Ο νεαρός εκείνος ήταν σαν κι εσένα. Αυτός με ερωτεύτηκε. Με περίμενε τα βράδια στο φοιτητικό του δωμάτιο για να μ’αγκαλιάσει, όχι μόνο να με πηδήξει. Το χνότο του ήταν μωρού, και η σάρκα του το ίδιο. Γλυκός σαν κι εσένα κι ανυποψίαστος γι’αυτά που είναι και για τ’άλλα που θα΄ρθούν.   Ανυποψίαστος! 

Θα μπορούσα να τον καταστρέψω χωρίς να το πάρει είδηση. Όλο τον υπέροχο κόσμο σας θα μπορούσαμε να τον καταστρέψουμε χωρίς να πάρετε είδηση. Γιατί δεν ξέρετε να αγαπάτε εσείς του είδους σας. Γιατί οι υπόλοιποι είμαστε διαφορετικοί Άνθρωποι.

Γιατί δεν είμαστε επαναστάτες. Γιατί ξέρουμε τί θέλετε και σας το δίνουμε. Γιατί εσείς του είδους σας είστε όλοι οι ίδιοι. Γιατί είστε στερημένοι. Γιατί εμείς σας πηδάμε! 

Γιατί, πάνω απ’όλα είστε ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ
Και τώρα επιστρέφω στον εαυτό μου!
ΤΩΡΑ

Υ.Γ. Ο Ελύτης δεν πήρε τσάμπα το Νόμπελ. Κάτι ήξερε για τα όνειρα. Κάτι ήξερε και για την εκδίκηση. Κάτι ήξερε για τους ανθρώπους και τους Ανθρώπους. 

3 comments:

Απολ Ταρτ Ταταν said...

Απλά εξαιρετικό!

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ said...

θα φτασει η κουραση να σε κανει ανυποψιαστη arage ?

Κασσάνδρα said...

Σ'ευχαριστώ Άπολ μου.. Κι εσύ γράφεις καταπληκτικά! Στείλε μου ένα ήμεηλ.. Δε μπορώ να επικοινωνήσω με το μπλόγκ σου για κάποιο λόγο..

Φλεγόμενε.. Υποψιάζομαι πως ναι, θα τα καταφέρει. Αλλά δε θα πάψω ποτέ να την πολεμάω..